Kom igång med träningen

Träning är för många en naturlig del av livet. Precis som att man behöver äta behöver man också träna. Men för vissa är det svårt att motivera sig själv att börja träna. Även fast alla mår bra av att röra på sig i någon form.

Det här är inte en text som kommer säga åt dig att börja träna, att det är enkelt och något alla borde göra så mycket som möjligt. Alla har vi olika förutsättningar och det kan vara svårt att motivera sig.

Men att röra på sig är bra för dig. Du behöver inte träna flera gånger i veckan eller så utan det kan räcka med en promenad i veckan. Det viktiga är att du känner dig bekväm med din träning då det gör att du kanske fortsätter med den även om ett halvår eller två år.

Försök hitta en träningsform som du tycker är rolig. Det kan ta ett tag att hitta den träning som gör dig glad men när du väl gör det kommer det bli så mycket lättare att träna.

När du väl kommit igång ska du se till att hålla ångan uppe. Detta kan göras på många sätt. Ett tips vi brukar använda oss av är att unna sig nya träningskläder. Det känns ofta roligare att träna om du har nya träningskläder och slipper de söndertvättade kläder du haft tidigare.

Åter till motivationen. Om du ser till att hitta något du brinner för och tycker kul har du större chanser att lyckas. Så hitta den träningsform som passar dig och träningen kommer inte kännas lika jobbig längre.