Prova på ridning du också

Det är många som länge funderat på att prova ridning men aldrig tagit steget. Om du själv tillhör en av dem som är intresserad att prova detta kommer här några användbara tips för nybörjare.

Var kan man prova ridning?

Det första frågan många har kring ridning är var de kan vända sig för att få prova på detta. Många gånger är ridskolor det mest logiska valet och Svenska Ridsportsförbundet har en enkelt sökfunktion där du kan hitta den närmaste ridskolan i ditt område.

Vilken utrustning behövs?

Erfarna ryttare ser alltid till att skaffa egen utrustning, och det finns många olika produkter som kan vara aktuella för dem att skaffa. Men när man ska prova för första gången finns det i regel chans låna det viktigaste. Till exempel hjälmen. Många ser dock att du har med dina sina egna skor och att de har en riktig klack. Dubbelkolla helst informationen på ridskolans webbplats så du vet att du kommer dit med allt du behöver. I övrigt räcker det om du bara har oömma kläder på dig när du ska rida.

Vad behöver man kunna?

För nybörjarlektioner krävs det väldigt sällan några förkunskaper för att kunna prova på ridning. För att det ska vara så öppet och inbjudande som möjligt ser instruktörer till att du får all information du behöver på plats för din första lektion. Du kan med andra ord komma dit med inte mer kunskap än hur en häst se ut och fortfarande få en upplevelse som är anpassad din kunskap och erfarenhet.